Grijače mreže

Mreže za tankoslojno unutarnje grijanje:

  • Samoljepive grijaće mreže snage 100 W/m2 i 160 W/m2, širine 0,5 metara s dvožilnim kabelom povišene zaštite, promjera 3.6 – 4.6 mm i s hladnim izvodom dužine 3 m.

Prednost grijaćih mreža je jednostavan način postavljanja. Grijaći kabel je već naljepljen u valovitim nizovima na savitljivu mrežicu od staklenih vlakana te takva mreža u roli ima točno određenu snagu i površinu što znatno olakšava postavljanje.

Mreže se postavljaju na zaglađenu, ravnu i čistu podnu površinu bez preklopa, jedna do druge. Po potrebi, mreža se može zarezati unutar jednog zavoja kabela, a zatim se dva dijela mogu zakrenuti pod željenim kutom. Najvažnije je sačuvati izolaciju kabela i ispravan priključak. Postupak postavljanja grijaće mreže je isti kao i pri postavljanju grijaćeg kabela.

Razlog zbog kojeg je električno podno grijanje toliko učinkovito leži i u velikoj površini, kontinuiranom isijavanju topline, masivnom materijalu estriha, kamena, keramike, parketa…

Temperaturne promjene su spore pa grijač sa regulatorom može trajno raditi s minimalnom potrošnjom.

Grijaće mreže i kabele moguće je regulirati vrlo kvalitetnim i preciznim termostatima. Ukoliko smanjite temperaturu za 1°C, smanjit ćete i potrošnju energije za 6 %.

U zaključku ističemo da je električno podno grijanje mnogo isplativije, pouzdanije i sigurnije od uobičajenog radijatorskog grijanja. Snagom usporedivom sa nekoliko električnih žarulja postići ćete potpunu promjenu mikro klime u pojedinim vanjskim i unutrašnjim prostorima.